Loading...
Kuulokojeet 2023-01-20T12:13:41+02:00

Elämänlaatua parantava kuulokoje

Nykyaikaiset kuulokojeet muistuttavat ulkomuodoltaan mitä tahansa kommunikointilaitteita ja markkinoilta on saatavilla myös paljon erilaisia kuulon apuvälineitä, jotka auttavat havaitsemaan kodin tärkeät merkkiäänet. Kuulokojeet ja kuulon apuvälineet tutkitusti parantavat huonokuuloisten ihmisten elämänlaatua.

Mikä on kuulokoje?

Kuulokoje on aina yksilöllisesti sovitettava ja säädettävä laite, jonka ensisijainen hankintaperuste on alentunut kuulo. Yksilöllinen valinta takaa kuulemisen apuvälineen sopivuuden myös silloin, kun varsinainen kuulokoje ei olekaan paras vaihtoehto. Tämän varalta liikkeessämme on erilaisia apuvälineitä joiden avulla kommunikaatiovaikeuksia voidaan lieventää.

Kuulokojeen käyttö ja käsittely vaativat tottumusta. Alentuneesta kuulosta ja siihen sopivista apuvälineistä voitte tulla keskustelemaan kanssamme.

Kuulokojeita on  kahta eri pääryhmää

Korvakäytäväkojeet, joissa kojeisto on sisäänrakennettu yksilölliseen kuorikkoon. Korvankäytäväkojeet voivat pienimmillään sijaita kokonaan näkymättömissä korvakäytävässä.

Korvantauskojeet, joiden valikoimassa on lukuisia malli-, väri- ja kokovaihtoehtoja. Kojeeseen kuuluu tärkeänä osana yksilöllisesti valmistettu erillinen korvakappale. Uusi tekninen sovellutus siirtää kuulokkeen korvakäytävään sijoitettavaksi, jolloin korvakappaleen voi korvata myös hyvin kevyt minikorvakappale tai vakiokokoinen sovite, ns. tippi.

Mikä on kommunikaattori?

Kommunikaattorit ovat puolestaan valikoima erilaisia kuulon apuvälineitä, joiden vahvistama ääni tulee kuulokkeiden kautta (nappi- tai pannalliset kuulokkeet). Täysin langattomiakin kommunikaattoreita on saatavilla; ne ovat erittäin helppokäyttöisiä ja voidaan ottaa käyttöön tarpeen vaatiessa kuunteluolosuhteiden mukaan (esim. vanhainkodin virkistystoiminta). Äänen vahvistustasoltaan kommunikaattorit eivät yllä varsinaisen kuulokojeen tasolle, joten vaikeasti huonokuuloisen apuvälineeksi niistä ei ole.

KATSO LÄHIN KUULOSTUDIO